חם אש!
לכבוד גל החום הקיצוני שפוקד אותנו בימים אלו, במידה ואתם בכל זאת מתאמנים בחוץ כדאי להיערך ולתכנן את האימונים בהתאם –
- עדיף להתאמן בשעות מוקדמות מאוד או מאוחרות מאוד ולא בשיא החום.
- לדאוג להגיע רוויים לאימון, כלומר לשתות מספיק במהלך היום ולפני האימון.
כמובן לשתות מספיק גם במהלך האימון. - להפחית את עצימות ומשך האימון.
- לדאוג לאמצעי קירור נגישים.
במהלך אימון בחום חשוב להתאים את שתיית המים ולשתות מספיק.
במידה והפעילות אינה קצרה כדאי לצרוך גם מלחים ופחמימות. לדוגמא: משקה איזוטוני / ג'לים עם נתרן / כדורי מלח או מי שמעדיף מזונות מוצקים בייגלה / פיתה / חטיפי אנרגיה מסוימים גם הם יכולים להיות מקור לפחמימות ונתרן. את כל אלו חשוב וכדאי להתאים באופן אישי לכל ספורטאי, בהתאם לאורך הפעילות ולפרמטרים אינדיבידואלים. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך לפני שימוש בתוסף כזה או אחר. מוזמנים להפנות אליי למטרה זו.
למה חשוב לעשות את ההתאמות האלו…?
במהלך פעילות גופנית נוצר חום שגורם לעלייה בטמפ' הגוף. לגוף יש מספר מנגנונים שנועדו לשמור על טמפ' זו בטווח מתאים, ביניהם מנגנון ההזעה, כדי שטמפ' הגוף לא תעלה יתר על המידה בצורה שעשויה לגרום נזק.
הבעיה היא שככל שהטמפ' בחוץ חמה יותר ורמת הלחות גבוהה יותר, המנגנונים האלו הופכים פחות יעילים ונדרש מאמץ גדול יותר להיפטר מהחום העודף. כמו כן, ככל שעצימות האימון גדולה יותר, כך הגוף יתחמם מהר יותר.
הגוף זקוק לתקופת הסתגלות לאימונים בחום שנמשכת כשבועיים, על מנת להתאים את עצמו במספר דרכים. בין היתר, הגוף מוריד את טמפ' הגוף שבה יתחיל תהליך ההזעה, מגביר את קצב ההזעה וכמותה.
חשוב לציין שהגוף אינו מסתגל להתייבשות, לכן אימון בחום מבלי לצרוך נוזלים לא יעזור לשפר את ההסתגלות ואף יפגע ביכולת הוויסות של הגוף.
לכן כאשר פוקד אותנו גל חום קיצוני שכזה, חשוב לנקוט במשנה זהירות. ועוד יותר בתקופה זו כי סביר שרובינו עוד לא הסתגלנו לאימון בחום.
הפחתת עצימות ומשך האימון, התאמת שעת האימון לזמנים בהם פחות חם (אם כי עדיין חם מאוד), צריכה מספקת של נוזלים והפחתת עצימות ומשך האימון יכולים לעזור לצלוח את הימים הללו בצורה טובה. קיימת סכנה ממשית באימונים בחום קיצוני, אז עשו את ההתאמות הנדרשות וחישבו האם זה הכרח או שאפשר להתאמן במקום ממוזג וזכרו שהבריאות קודמת לכל.
בהצלחה!