תמיד ליוו אותי כאבי רגליים, כפות רגליים ליתר דיוק.. לעמוד או ללכת הרבה זמן היו סיוט מבחינתי. כאשר גיליתי את עולם המדרסים בפעם הראשונה זו הייתה הקלה משמעותית שגם עזרה לי כספורטאית, עם כל מדרס ומדרס התחושה שלי השתפרה.
כשהתחלתי לרוץ הבעייתיות צפה שוב. כשהפעולה כל כך חוזרנית, כמו בריצה, כל "תנועה לא נכונה" הרבה יותר משמעותית כי קורית שוב ושוב והעומס הנקודתי מצטבר. הרגשתי שמבנה הרגל שלי פוגע ביכולת ההתאוששות שלי.
כשפגשתי את מדרסי אבידור התרשמתי מטכנולוגיית התאמת המדרסים הייחודית שלהם (קישור לסרטון). בשילוב עם פרופ' איילון, מומחה לביומכניקה של כף הרגל, מדרסי אבידור מציעים התאמה נקודתית לכל מבנה אנטומי – הבנתי שכאן יכול להגיע השיפור שאני מחפשת.
אני אוהבת לחקור ולהבין דברים לעומק, לכן הכנתי כמה שאלות לאייל גלסמן, מצוות המקצוענים של מדרסי אבידור על תפקיד המדרסים והתרומה שלהם לחיינו 😊
1. מה תפקיד המדרסים?
- תיקון מנח כף הרגל.
- שיכוך זעזועים.
- שיפור יציבות ואיזון הגוף.
- מניעת פציעות.
2. מי בעצם צריך מדרסים?
- אדם המרגיש בכאבים בכף רגלו, בין אם כאבים אלו מורגשים רק בריצה, או הליכה או עמידה.
חשוב להבין, לא כל מנח שגוי של כף הרגל מחייב מדרס, לפעמים הגוף יודע לעשות תיקון בעצמו שמייתר את הצורך במדרס. - אנשים הסובלים מכאבים בברכיים, בירך, או בגב התחתון יכולים להרגיש הקלה בעת שימוש במדרסים, לעתים קרובות, כאבים באזורים אלו נובעים כתוצאה מתיקון לא נכון של מנח הרגל על ידיד הגוף.
3. האם יש אוכלוסיות מיוחדות עבורן המדרסים חשובים במיוחד?
לאוכלוסיות מיוחדות כגון: קשישים, בעלי מום מולד בכף הרגל, חולי סוכרת ועוד יש לפעמים צורך
במדרסים מיוחדים על פי מצבם.
- קשישים עשויים להפיק תועלת ממדרס על ידי שיפור בעמידה, שיווי המשקל ואיזון הגוף, ועל ידי כך להקטין את הסיכוי לנפילה.
- בעלי מום מולד בכף הרגל יפיקו תועלת ממדרס או נעל בהתאמה אישית ויוכלו ללכת כרגיל ללא כאבים מיותרים.
- חולי סוכרת נמצאים בסכנה להתפתחות כיבים בכף הרגל שעשויים להוביל לנמק ולקטיעה, מדרסים איכותיים שנעשו לאחר אבחון ביומכני מקיף ובדיקת פילוג לחצים דינאמית יוכלו להקטין את הלחץ החריג בנקודה מסוימת ולפזרו בצורה אחידה על פני שאר חלקי כף הרגל ועל ידי כף ימנעו מהכיב להתפתח.
4. מהי התרומה של המדרסים ביום-יום? לאוכלוסייה הכללית ולספורטאים?
- מדרסים מקצועיים תורמים לנו ביום יום על ידי שיפור ההליכה שלנו, איזון נכון של הגוף, מניעת לחצים על הגב כתוצאה מהצורך לתקן את ההליכה שלנו ובעיקר הקלה או העלמה של כאבים.
- ספורטאים יפיקו תועלת ממדרסים במספר דרכים:
- שיכוך זעזועים.
- מניעת פציעות.
- אחיזה יותר טובה של כף הרגל בנעל ועל ידי כך ניצול טוב יותר של האנרגיה שמשקיעים בריצה.
ניצול אנרגיה יותר טוב יאפשר מאמצים גופניים ממושכים יותר ובעצימות גבוהה יותר (כמובן שסרגל המאמצים חייב להיות מדורג ובפיקוח מאמן מקצועי).
5. איך לבחור נעל ריצה מתאימה?
קודם כל לא הולכים לכל חנות ספורט, בחנויות אלו כנראה שתמצאו אנשי מכירות ולא מטפלים. אין להם את הידע הנדרש באנטומיה, פיזיולוגיה וביומכניקה של כף הרגל כדי להתאים לכם את הנעל.
בחנות ספורט לא תתבקשו אפילו להוריד את הנעל והגרב כי המוכר לא יודע להסתכל על כף הרגל שלכם ולהבין מהסתכלות או מבדיקה פיזית איזו נעל מתאימה לכם.
כמו כן, עדיף למדוד נעל ריצה בשעות אחר הצהריים אחרי שביליתם חלק מהיום לפחות בעמידה או הליכה/ריצה, זאת משום שכף הרגל שלנו מתרחבת במהלך היום במילימטרים בודדים וזה ישפיע על תחושת הנוחות והאחיזה של הנעל בכף הרגל שלכם. אל תאמינו למוכר שאומר לכם שהנעל תתרחב עם הזמן, זה פשוט לא נכון!!!
קחו בחשבון – נעל ספורט שמותאמת אליכם בצורה נכונה לא אמורה למנוע פציעה, זה לא תפקידה. הנעל אמורה להרגיש כשלוחה טבעית של כף הרגל ולאפשר לכם לרוץ ללא כאבים, נעל ספורט שלא מתאימה לכם כן יכולה לגרום לפציעה וכאבים ולכן חשוב לבצע התאמה אצל איש מקצוע.
למדתי!!
מקווה שגם אתם 😊
לאתר של מדרסי אבידור https://www.avidorhc.co.il/branches_tel_aviv_branch
קישור לסרטון (להדגמת חלק מתהליך התאמת המדרסים)
מוזמנים לשלוח לי הודעה ואקשר אתכם לאייל מאבידור!
